کامپوزیت و تمام کاربرد های آن
نوشته شده توسط : رعنا

کامپوزیت دندان یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین مواد در بین مردم است که امروز در تمامی کلینیک های دندانپزشکی به وفور دیده می‌شود و همه از آن می‌توانند استفاده کنند. امروز در این مطلب سعی داریم تا شما را بیشتر با کامپوزیت دندان آشنا کنیم و اطلاعات بسیار مفیدی را درمورد کامپوزیت دندان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

ونیر چیست؟

اجازه دهید قبل از اینکه وارد اصل موضوع شویم (و مفصلاً به موضوع اصلاح طرح لبخند با کمک کامپوزیت‌ها بپردازیم)، درباره “ونیر” صحبت کنیم. این ونیری که به صورت پیشوند یا پسوند به کامپوزیت وصل شده، در انگلیسی به صورت (VENEER) است. و به معنای پوشاندن دندان با کمک مواد دندانپزشکی است.

ونیر کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت یک نوع ماده بسیار پرکاربرد در دندانپزشکی است که ما در درمان‌های ترمیمی؛ به طور گسترده از آن استفاده می‌کنیم. زمانی که بخواهیم از کامپوزیت به عنوان یک لایه پوشاننده دندانی یا ونیر استفاده کنیم، اصطلاحاً به آن ونیر کامپوزیت دندان می‌گوییم. بنابراین منظور از کامپوزیت ونیر، استفاده از مواد کامپوزیت ترمیمی، به عنوان ونیر و پوشاننده سطوح دندانی است.

مزایا و معایب کامپوزیت های دندانی

با قرار گرفتن لایه های کامپوزیتی روی دندان ها، اکنون دندان آسیب دیده یا مشکل دار مستحکم شده و زیباتر از قبل به نظر می رسد. با سپری کردند چنین درمانی طرج لبخند شما بهتر خواهد شد و به این شکل اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد.

ونیر کامپوزیت ها ذاتاً دارای ماهیت (جذب آب) هستند. یعنی به صورت جزئی آب را به خود جذب می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود که بتوانند رنگدانه غذاها و نوشیدنی‌هایی که ما می‌خوریم را نیز به خود جذب کنند. بنابراین این ونیرها به مرور زمان دچار تغییر رنگ شده و نسبت به حالت اولیه خود رنگشان کمی برمی‌گردد.

خاصیت جذب رنگدانه‌ها باعث می‌شود که ما متخصصان ترمیمی و زیبایی، کامپوزیت ونیرها را برای برخی از افراد مناسب ندانیم و به عنوان یک گزینه جایگزین، لمینت سرامیکی را به آن ها پیشنهاد دهیم. مثلا افراد زیر کاندید مناسبی برای نصب این نوع ونیره نستند:

  1. افرادی که سوء مصرف نوشیدنی های الکلی دارند
  2. عزیزانی که قهوه زیاد می نوشند
  3. افرادی که به استعمال دخانیات عادت دارند

نصب کامپوزیت بر روی دندان ها

ونیر کامپوزیت دندان جزء درمان‌های ترمیمی مستقیم به شمار می‌روند. به این معنی که مواد کامپوزیتی در مطب، توسط دندانپزشک یا متخصص ترمیمی و زیبایی آماده شده و به صورت مستقیم روی سطح دندان‌ها متصل می‌شود. ما در ادامه مراحلی که میبایست برای نصب کامپوزیت به دندان ها طی کنید را توضیح داده ایم.

  • بررسی و ارزیابی تخصصی دندان ها و طرح لبخند
  • تمیز کردن دندان ها
  • انتخاب رنگ و سایه کامپوزیت ونیر ها
  • اتصال لایه لایه کمپوزیت و خشک کردن آن
  • صیقل دادن و پالیش کردن سطح دندان ها

سخن آخر

امروز در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با کامپوزیت دندان و کاربرد های آن بیشتر آشنا کنیم و اطلاعات بسیار مفیدی را در رابطه با آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.





:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: